Avainsanat

Komeita sankareita ja kauniita naisia kohtalokkain seurauksin… Vai mitä teille tulee mieleen, kun joku kertoo rakastavansa sarjakuvia? Aku Ankka? Joka vuosi Helsingin Kirjamessuilla kierrän kaikki sarjakuvaosastot, ne divaripuolella olevat, ja etsin jotain minulle tärkeää.

Sankarini Corto Maltese. Komea kuin mikä. Ja vielä kissarakas!

Corto Maltese on suurin sankarini. Harvapuheinen ja karismaattinen. Pidän muutenkin Hugo Prattin tyylistä; kuvia ihaillakseni ostin kerran jopa pari Corto-seikkailua ruotsiksi ja saksaksi… ne olivat halvempia kuin suomenkieliset painokset.

Myös mykkäfilmien sankaritar Louise Brooks esiintyy yhdessä kirjassa semi-cameo-roolissa (etsi kuvasta!)

Hugo Prattin naisilla on hyvin voimakkaat piirteet,
mutta silti heissä kaikissa on jotain klassisen viehkoa.

Didier Comèsin sarjakuvia ei ainakaan Suomessa kovin montaa kirjaa ole tarjolla. Silence on ehdoton suosikkini, ja ostin sen omaksi viime vuonna. Luin kirjan muutama vuosi sitten ja nyt uudestaan, ja huomasin miten paljon muistini oli ehtinyt vääristellä juonen kulkua. Vähän kuin olisi ensi kertaa lukenut, ei voinut varmaksi tietää mitä seuraavalla aukeamalla tapahtuu. Nämä kuvat ovat kirjoista Eva ja silence.

Comésin naisia: Eva, Neige, Violante & Sara.

Ja tietysti iki-ihanat Natasha, Niilo Pielinen, Piko&Fantasio ja muut… Näitäkin kaikkia muuten yhdistää sellainen klassinen tapa kuvata naista: kapea vyötärö, korkokengät ja kauniisti laitetut hiukset. Miehet puolestaan ovat usein poikamaisia, isonenäisiä hörökorvia :)

Kirjamessut ovat taas pian. Siis 23.-26. lokakuuta, minä menen!

Takaisin ylös
Mainokset