Avainsanat

Vaikka menisi minne maailman kolkkaan, vastaan kävelee kaksi ruotsalaista turistia tai sitten ainakin Ikean muovijakkara hiekkarannalla.

Gemia Island Malesian itärannikolla;
tällä rannalla oli myös ne muovijakkarat.

Näin alkaisi matkareportaasini Malesiasta. Ensimmäinen matkakohteeni Malesiassa oli pieni paratiisisaari turkoosin meren ja koralliriuttojen ja pikku meduusojen joita piti väistellä keskellä. Sametinpehmeän hiekkarannan laidalla nökötti kaksi limenvihreää muovituolia, Ikeaa kuinkas muuten, matkaseurassa oli mukana yksi ruotsalainen ja hotellihuoneen kahvikupit olivat …no, Ikeasta.

Bungalow, paratiisi, meri ja Ikean kahvikuppi.

Jos mietitte lomakohdetta ensi talveksi ja Thaimaa tuntuu väsyneeltä kanariansaari-meiningiltä, Malesia voisi olla sopiva kohde. Siellä ei ole ihan yhtä halpaa kuin Thaimaan puolella, mutta Suomeen verraten hintataso on tietysti matala. Kolonialismin perinne näkyy vielä kielitaidossa, eli kiitettävän moni osaa puhua englantia. Yksi matkailuvalteista on luonto, ja on helppo löytää vielä sellainen saari tai kaupunki joka on vielä sopivan rauhallinen ja leppoisa, ilman kovin montaa ruotsalaista reppumatkaajaa.

Lake Kenyir -järvi sumuisena ja sateisena iltahämärässä.

Malesian itärannikolla on paljon kaunista nähtävää, ja jos haluaa yhdistää kaupunkishoppailun ja rantaloman, maan sisäiset lennot kuljettavat nopeasti Kuala Lumpurista pienempiin kohteisiin ja takaisin. Itä-Malesiassa on islam hyvin vahvasti näkyvissä pukeutumisesta moskeoijihin, joita riittää joka lähtöön, mutta oma ennakkoluuloni rapisi matkan varrella eikä lopulta enää jaksanut ujostella edes kevyehköä vaatetustani – kyllähän ne leppoisat paikalliset siellä ymmärsi, että olen valkoinen (orang puteh), tulen kylmistä oloista ja että minulla on hiki.

Ja KL onkin ihan oma tarinansa, siellä yhden ostoskeskuksen koluamiseen ei riitä yksi päivä… Niitä megaostoskeskuksia on sitä paitsi ihan ydinkeskustassa vaikka kuinka monta.

Suria KLCC, Twin Towers -tornien juurella.
Täällä(kin) on kaikkea Guccista Mangoon.

En aluksi aikonut väsyttää pidemmillä postauksilla, mutta näytetään nyt nämä tärkeimmät ostoksetkin samalla kertaa. Ensin ryhmäkuvassa kaikki 4 paria uusia kenkiä:

Kukonaskeleet, opettajattaret, punaraidat ja vetoketjut.

Ja tässä vielä pari pikkujuttua. Noita pehmustettuja avokassukkia en ole nähnyt Suomessa, ne oli sen verran hauskat että piti ostaa kokeiltavaksi:


polka dot -kravatti
pehmustetut avokassukat

Ja sitten palasin takaisin Suomeen. Täällä oli ihanan aurinkoinen syksy, puut hehkuvat keltaisina ja ilma on kirpeän raikas. Oli ihanaa palata ikuisesta kosteasta helteestä Suomeen! Loppu. Kirjoittanut Ilona 29 v.

Takaisin ylös
Mainokset