Avainsanat

,

Sitä mukaa kun joulu lähestyy, alan entistä enemmän keskittää energiaani kotiin ja sisustamiseen. Vaatteet jäävät hetkeksi vähemmälle huomiolle, kun mietin millainen värimaailma kodissa voisi vallita sitten kun se suuri juhla (eli j-pukki ja lahjat ja suklaat ja…) koittaa.

ilona-kattaa
Päätön Ilona haaveilee näin tyylikkäästä juhlakattauksesta…

Kaipaan myös lisää astioita, vaikka niitä en todellakaan tarvitse. Paitsi uuden paistinpannun, mutta en raaski ostaa. Omat luottokipponi ovat jo vuosia olleet skandinaaviset, ostopaikkana kaksi iitä: Iittala ja Ikea (olen pihi, siksi myös tuo jälkimmäinen.) Arabia kuuluu myös Iittala Groupiin, ei siis tarvitse mainita erikseen että kaksi iitä ja yksi a.

mukit-by-ilona
Teema-mukit ovat käytössä joka päivä, Iittala.

Vuosien käytön ja ainakin kuuden muuton kestäneet astiani ovat klassisia, yksinkertaisia ja selkeitä. En kaipaa Pentikin Omena-sarjaa, puhumattakaan Arabian sinikeltaisesta Paratiisista. Ei kiitos kirjaville kipoille. En halua niitä myöskään lahjaksi, pukki hyvä.

pienet-lautaset-by-ilona
24H-kulhot, Arabia
365+ -leipälautaset, Ikea.

lautaset-by-ilona
Halpislautasia, Ikea.
Näiden tilalle joskus isona ja vauraana ostan:
valkoista Teemaa (matalat) ja 24H-sarjaa (syvät), Arabia.

Melkein jokaisesta trendikkäästä kodista löytyvät IIttalan Essence-viinilasit. Mutta minäpä en huolinut niitä sillä koin että malli on kokenut suoranaisen inflaation, ja valitsin Tapiot. Näissä on särmää, vaikka joskus vieraat tuntuvat paksujalkaista lasia vähän vieroksuvan. Minusta nämä ovat ihanat! Ja jos joku vielä epäilee lasieni hienoutta, lisään painokkaasti perään että ”nämä on sitä paitsi kalliimpia kuin Essencet.”

tapiot-by-ilona
Tapio-viinilaseja, Iittala.

Mainokset