Avainsanat

,

Joka päivä ei ehdi itse tehdä kattavaa shoppailukierrosta Helsingin vaateliikkeissä. Joka päivä (viikko, kuukausi) ei tarvitse ostaa mitään, tai edes ajatella ostamista. Blogit inspiroivat ja informoivat: mitä uutta on tullut myyntiin, missä voi tehdä parhaat alennuslöydöt tai miten vanhoja vaatteita voi uusiokäyttää.

suosikkiblogeja1

Oman inspiraationi lähteitä:
Converting Vegetarians
, Freelancer’s Fashionblog

1. Blogi kertoo heti, mitä tapahtuu ja missä. Naistenlehdessä tämän hetken asiat ovat jo eilisen uutisia.

jaakaappi-instylessa

Tämänkin jääkaapilla varustetun kylppärinkaapin
näin ensin Donnan Blogista. (Kuva InStyle-lehden sivulta)

2. Blogit kannustavat kierrättämään. Vaihtoehdot pääsevät esille: kirpputorilöydöt, itse tehdyt luomukset. Naistenlehti on aina kaupallinen tuote, jonka tavoite on myynti (saada lisää irtonumero-ostajia ja tilaajia, miellyttää lehdessä mukana olevia mainostajia, tuoda esille eri valmistajien uusia tuotteita joita halutaan myydä…)

midinetin-uusiopaita

Kissankehdon Midinetti teki
kuukauden upeimman uusiovaatteen.

3. Blogit kertovat jotain uutta. Naistenlehdet ovat aina suunnilleen samanlaisia, ja lehtien verisessä kilpailussa on jokaisen pakko pysyä mainstream-linjalla. Jokainen lehti hehkuttaa samaan aikaan samojen muotivärien perään. (Katso kohta 2) Ja lehdessä on oma konsepti, formaatti ja linja, joista ei poiketa. Blogissa voi olla aina jotain yllättävää.

lihaviston-blogista
Pupu Lihaviston maailmassa näkyy välillä näitä yllätyksiä.

4. Blogeissa mielipiteistään kertovat tavalliset ihmiset. Lehdessä uutiset suodattuvat moneen kertaan: a) lehden tyyli ja valittu linja, b) formaatti, c) kiinteät juttupaikat joihin kaikki artikkelit sovitetaan, d) toimituksen esimiehen valinnat, e) toimittajan näkökulma, f) suhteet mainostajiin jne.

uudempia-tykkaysblogeja

Uudempia suosikkejani: Secret Wardrobe ja Uino.

5. Blogien lukeminen ei maksa mitään. Joka kauppareissulla voi säästää jonkun 8 euroa, kun uutta akkainlehteä ei tarvitse ostaa kotiin. Tällä hetkellä lehdet kyllä maksavat yleensä 2,90 tai 3,90. Kilpailu on kova.

uman-uusi-mekko-by-ilona

Tarjoushinnalla (4,80 €) sain tehtyä
Uma Thrumanille uuden metallisen mekon.

Oletteko te vähentäneet naistenlehtien lukemista blogien vuoksi/ansiosta?

Mainokset