Avainsanat

,

Pinnallisesti ajatellen joulu ei ole hyvä aika vuodesta. Kunto katoaa, muutama munatoti liikaa vie alkoholismiin ja kinkku takertuu reisiin kuin erikeeper. Uskoo ken tahtoo joulun ihmeellisiin myytteihin.

pitsit

1. Lihon. Vatsanympärys kasvaa pari senttiä ja peiliin ei viitsi edes katsoa..? Joulukinkussa on noin 170 kaloria, perunalaatikossa 87 kcal ja lohessa vajaa 130 kcal. Normaalipäivän marinoidut broilerisuikaleet ja pasta sisältävät helposti 500 kcal – ylimääräinen rasvakerros on siten kertynyt pitkin syksyä eikä vasta nyt, muutaman päivän aikana. Monen päivän herkuttelu voi lisätä nestettä kehossa, mutta normaalirytmi  palauttaa kurvit kohdalleen nopeasti. Kehtaa niitä lahjapitsejäkin vetää ylle.

herkut

2. Syön liikaa suklaata, iho menee. Joulukuun Hyvä Terveys -lehdessä lääkäri mikäsenytolikaan toteaa, että suklaata pitäisi syödä yli kilo päivässä, jotta se aiheuttaisi näppylöitä naamaan. Parikymmentä sälmiakkisuklaakonvehtia päivittäin ynnä muutama Budapest ja Vihreä Kuula eivät siis tuhoa kasvojani.

3. Urheiluharrastukset jäävät juhlakaudella. Ihanko totta liikuin ennen pikkujoulusesonkia nykyistä enemmän? En, eli muutosta huonompaan ei ole tapahtunut. Eikä liikkumattomuus johdu pikkujouluista, vaan laiskuudesta. Vaikka joulu on ohi, on ihan yhtä helppoa jäädä sohvalle makaamaan kuin vielä viikko sitten.

hehku

4. Juon liikaa pikkujouluissa. Lihon. Urheiluharrastukset jäävät. Ai niin, ja petän kumppania. Pikkujoulujen syytä kaikki? Juot varmaan liikaa muutenkin, lihot ja kuntoilu jää sivuun. Jos petät puolisoa pikkujouluissa, todennäköisesti tekisit niin joskus muutenkin. Eipä pistetä juhlien piikkiin…

kirja

5. Aikuisten ei tarvitse ostaa toisilleen lahjoja. Höpöhöpö, kuka tämän keksi? Ja minulle ei mitään kasvohoitoja tai manikyyrilahjakorttia, vaan aitoa materiaa. Lahjoja on kiva antaa. Ja saada.

6. Onneksi voi tehdä uudenvuodenparannuksen. Hannele Lauri lupaa vähentää taas tupakointiaan, Tanja Karpela lupaa lenkkeillä myös ensi vuonna ja Janne Kataja lupaa jälleen laihduttaa. Näin kertoo Iltalehti tänään.

Kuvissa vilahtelee joitakin lahjaksi saamiani ihanuuksia: pitsiä Changesta, kaunis lasipurkki Pentikiltä, Hehkuviini ilmeisestikin Alkosta ja New Shoes -kirja …no, kirjakaupasta. Ja illaksi suuntana alennusmyyntien näyteikkunashoppailu!

Mainokset