Avainsanat

,

asos_ss09_eveningAsos S/S 2009 (Kuva: Prshots.com)

Puuteriset pastellivärit, boyfriend-takit, lyhythihaiset jakut, keskisininen, isot hiukset ja platformkengät. Näillä pärjää koko kesän. Perustelujakin toki löytyy.

Värit ja vaatteet

pantonen-trendivarikartta

Pantonen värikartta spring/summer 2009
(Kuva: Pantone.com)

Trendiennusteiden liukuhihnatuottaja Pantone enteili kevät/kesä-trendejä teemoilla Tomorrowland, In Process, Power Full ja Electrochock. Ronskisti tiivistettynä tarjolla on siis modernia romantiikkaa, graafisia linjoja ja graafisia värejäkin. Värikartta on yllä – eivätpä ne Elloksen(kaan) pastellivaatteet kovin kaukana tuosta ole?

next-jakku

Nextin jakku kesäksi 2009.
(Kuva: Prshots.com)

Pantonen must-juttuja: röyhelöt, lyhythihainen jakku, ’miesten’ bleiseri, kontrastikokoiset vaatteet (tosi isoa tosi pienen kanssa)

asos-kukkamekkoAsos S/S 2009.
(Kuva: Prshots.com)

Toinen trendihautomo Promostyl ennusti sekin murrettuja pastellisävyjä. Hyvin trendiä kuvaileva on esimerkiksi Promostylin käyttämän termi ’nudemeikkibeige’.

Promostylin must-juttuja: Kukkakuosit, flashdance-vaikutteet, haaremihousut, röyhelöt, värilliset biker-takit

Hiukset 2009

Suomalaisen hiusmuodin ilmiö kesällä 2009 on lukemani mukaan muhkea; fiftarityylinen tötterö tai muuten vaan suuri kampaus. Musiikkivideoista voisi arvella, että myös platinablondi Christinan ja Lady Gagan tyyliin voi saada hetkellisesti suosiota…

hiusmuotia-hahaIlona Lady Gagan hengessä?
Tästä tulee kyllä enemmän mieleen joku blondattu Cher…

Klikkaa tästä niin näet Pinni-lehden sivuilta millainen on hiusmuoti 2009 alan ammattilaisten mielestä. Niin ja tuon edellisen kuvan kaltaiset kuvamanipulaatiot voi tehdä Helmen Makeover-ohjelmassa.

Kengät 2009

fc-platformFrench Connectionin platform-sandaalit, Debenhams.
(Kuva: Prshots.com)

Kesäkatu kopisee takuuvarmasti plattarikengistä, muulloinkin kuin Helsingin sambakarnevaalin aikaan. Katsokaa vaikka Elloksen kesäkuvaston sivua 249! Sillä jos Ellos ei ole suomalaisen mainstream-muodin indikaattori, niin ei mikään.

Huomaatteko muuten nuo esimerkkikuvien naiset? Jopa piirroshahmolla Pantonen kuvassa on plattarikengät. Ainakaan minulla ei ole mitään tätä trendiä vastaan.

Trendiopas kesälle 2009 jatkuu vielä toisen osan verran myöhemmin.
To be continued…

Edit: Tässä pikalinkit kesän trendeihin (osa II) sekä kesän 2009 hiusmuotioikkuihin. Säästän teidät blogini selaamisen vaivalta  ^__^

Mainokset