Avainsanat

, , ,

vila-kevat

Vila, kevät 2009.

…ja trendiopas kesälle 2009 jatkuu. Trendit 2009 osa I löytyy noin viikon takaa, täältä näin.

Trendien pyörteessä – eli näitä epäilen

jasper-conran-haalari

J by Jasper Conran Jumpsuit, Debenhams S/S 2009
(Kuva: Prshots.com)

Porkkanahousut. Haalariasut. Pyöräilyshortsit. En jaksa uskoa, että kaksi ensinnä mainittua olisivat vieläkään mikään todella iso kaiken kansan juttu. Ja pyöräilytrikoot… kai ihmisen muisti on vielä tallessa oleva luonnonvara, joka estäisi muotinarkkareitakin retkahtamasta kiiltäviin urheiluvaatteisiin.

Absoluuttisen trendikästä nyt

tyylikas-koyhailyAtena Kustannuksen Tyylikkään köyhäilyn taito.

Tee itse. Ompele, tuunaa (voi että tuo sana on tylsä), kustomoi, somista. Köyhäilyn jalo taito. Taitolajiksi tämä muuttuu, kun muistaa samaan aikaan taloustaantuman-lääkitysreseptin: Älä ruoki lamaa.

Low Conso

ompelukone

Low Conso ei tarvitse olla ”älä osta mitään koko vuonna”, vaan ”osta paremmin”. Jos jokainen lopettaa kuluttamisen, lama iskee. Jos kuitenkin taantuma huolettaa, voi totaalisen ostolakon kiertää kuluttamalla eettisemmin.

Kotimaiset merkit ovat suosimisen arvoisia. Samoin reilunkaupan vaatteet, luomumeikit… Osta itsellesi vaikka sitten parempi omatunto! Jos oman rahan kuluminen huolettaa enemmän, shoppailuhimoa voi jatkaa myös kirpputorilla ja hankkimalla oman ompelukoneen.

Herra ja Rouva Eko

kuuraa

Ekologinen ajattelu on nostettu muotitrendien kärkeen jo muutaman sesongin ajan. Koska Suomi on aina kaikessa vähän jälkijunassa, ekoilu alkaa vasta nyt olla mainstream-trendikästä.

beyond-retro-mekkoBeyond Retron vintagea (Kuva: Prshots.com)

Vintage ja second hand ovat päivän kuumat sanat. Samoin tee-se-itse-kulttuuri. Tao nyt kun rauta on kuumaa. Anna saumurin rullata. Tee unelmiesi asuja (tai yritä edes). Ehkä mennään pari vuotta tästä eteenpäin, ja itsetekemisen hohdokkuus on taas himmeämpää. Ompelun ja tuunauksen inspiraatiota blogimaailmassa tarjoilee muun muassa aivan mainio Nelliinan vaatehuone.

couleur-caramel

Mitä enemmän ekologista ja eettistä muotitarjontaa on, sitä helpommin se tarttuu omaan ostoskoriin. Ja samalla ekologiset ja luomutuotteet saavat vahvemman jalansijan myös meillä pohjolassa. Esimerkiksi kuvan herkullisia Couleur Caramel -luomumeikkejä voi ostaa Edenin Puutarha -puodista, Uudenmaankadulta.

nokia-evolveNokia 3110 Evolve

Nokia 3110 Evolve on yksi ensimmäisiä ekopuhelimia, jolla voi ostaa sitä parempaa omaatuntoa helposti ja huokeasti. Hinta 99 euroa ei todellakaan ole paha. Luurin ulkonäkö on kuitenkin aika ankea, joten moni varmaan odottaa tyylikkäämpää omantunnon puhdistajaa ja valitsee kuin ohimennen kuitenkin sen kauniimman kännykän kaupan hyllyltä?

Mainokset