Avainsanat

, ,

eiffel-kengatMatkavinkkejä ja -kertomuksia on yhtä paljon kuin matkailijoitakin. Hyviä vinkkejä kysellään, mutta usein matkaaja löytää kuitenkin sen oman reittinsä suurkaupungissa tai paratiisirannoilla. Kuten niin moni muukin, myös minä kyselin ennen Pariisin matkaa (kiitos Maurelita ja Buttermilk Bisquits!), ja lopulta tein kaupunkiseikkailuni omin päin; vaiston, sattuman ja kartan varassa. Tässä yksi ostosraportti yhden matkailijan vierailulta Pariisissa.

paul-et-joe

Paul & Joe Sister / Paul & Joe Homme

Pariisissa vietettiin vielä alennusmyyntien huumaa, mikä aiheutti runsaudenpulaa turistille joka muistaa jokaisen matkansa ostoksiensa perusteella. Helpoin tapa välttää maaninen shoppailu oli kiertää kenkäkaupat kaukaa. Ihan täydellisesti se ei onnistunut… joten kotiin toin kaksi paria uusia saappaita.

nue-saappaatSaappaat nro 1, Nué.

Tällä matkalla keskitin ostos-tutkimusmatkani Marais’n kaupunginosaan ja uteliaisuuttani myös Rue de Rivolille. Ensikertalaisille vinkkinä: Rivoli on se turistien ruuhkauttama ostoskatu, jossa voi iskeä turistiahdistus mutta toisaalta kadun varrelta löytyykin ihan kaikkea.

Kenkiä on todella paljon, edullisia vaateketjuja samoin. HM tuskin suomalaista shoppaajaa kiinnostaa, mutta esimerkiksi Etam on tuoreempi tuttavuus jonka liikkeitä lienee Suomessa vain Kampin keskuksen pieni, suppeavalikoimainen alusvaatepuoli?

Rivolilla on myös kosmetiikkakeidas Sephora sekä sokos-tyyppinen tavaratalo MHV. Sephoraa voin suositella siksi, että sieltä löytyvät suunnilleen kaikki ne kaivatut tuotemerkit joita Suomessa ei myydä.

lieu-communLieu Commun

Marais on kiinnostava alue matkailijalle, joka haluaa nähdä muutakin kuin kauppoja. Täällä on paljon gallerioita, kuppiloita ja designputiikkeja, sopivan rauhallista ja täältä jaksaa vielä kävellä Seinen varrelle tai Louvreen. Koska kuljin vain yhden reitin Marais’n halki, nämä putiikit osuivat kohdalleni:

Ranskalaisia kenkiä löytyy Nué-liikkeestä, 83 rue de Vieille du Temple… täällä minäkin valikoin ostoskassiin upeat nahkasaappaani! Kiva ’revityt merkit’ -halpavaateliike Pen & Lop osoitteessa 21 rue des Filles du Calvare (eli täällä myydään Hennesin neuleita ja sen sellaista, mutta vaatteista on poistettu tuotemerkit kokonaan) Nuorta muotoilua edustaa Lieu Commun osoitteessa 5 rue des Filles du Calvare ja erittäin kiva vaateliike on Galerie Simone osoitteessa 124 rue de Vieille du Temple. Paul & Joe -liike on oikeastaan naisten ja miesten vaateliikkeet vierekkäin: Sister ja Homme ovat osoitteessa 56 rue des Filles du Calvare. Lasten designhuonekaluja myy pieni Balouga osoitteesa 25 rue des Filles du Calvare. Myös American Apparel löytyy osoitteesta 123 rue de Vieille du Temple.

nueNué

Jos kaipailee perinteisiä matkamuistoja, melkeinpä parhaat valikoimat pariisi-printtijulisteita löytyi yllättäen, ja edullisesti, lentoaseman kioskista. Seinen varressa on taulumyyjiä, samoin Montmartella joka on myös melkoinen turistipyydys ja hinnat sen mukaisia. Eiffel-tornin alta ei löytynyt mitään ostettavaa, ellei halua ostaa eurolla neonpunaista vilkkuvaa, muovista pöytäkoriste-eiffeliä. Minä en halunnut, erityismaininta kuitenkin sinnikkäille kaupustelijoille.

matalat-saappaatSaappaat nro 2, Les Colonnes de Granit (Rivoli).

Ai niin. Ensimmäinen kuva on itselle ostamastani, muotiblogiin ehdottomasti sopivasta postikortista, nouvellesimages.com. Tuollaisia korkeita korkoja ei kovin monta paria kaupungilla näkynyt, tammikuun keleihin valtaosa pariisittarista oli pukenut jalkansa käytännöllisiin, mataliin nahkasaappaisiin. Näyttivät olevan suoranainen buumi!