Avainsanat

Ostin pari vuotta sitten elämäni ensimmäisen untuvatakin, enkä enää halua siitä luopua. Miten olen pärjännyt pakkasella ilman sitä? Niin lämmin ja niin mukava.

untuvainen1

Siksi tämän päivän uutinen hesarin verkkosivuilla olikin ikävä. ”Eläinsuojelujärjestöjen mukaan 50–80 prosenttia kaikesta maailmanmarkkinoiden untuvasta on kynitty elävistä linnuista.”

Herää kysymys, voiko kohta pukea ylleen enää mitään, joka ei olisi epäeettinen, epäekologinen, lapsityövoimaa riistävä tuote tai eläinsuojelurikos? Totta kai voin kasvattaa kerrostalomme takapihalla kesällä lampaan, tehdä villasta lankaa ja syksyllä teurastuksen jäljiltä ottaa nahatkin hyötykäyttöön. Ja lihat suolatynnyriin ja sitä rataa.

Puuvilla kuluttaa liikaa arvokkaita vesivaroja, polyesteri puolestaan syö öljyä ja varmaan myös silkki on jostain suunnasta katsottuna huono juttu. Turkiksia ei tietenkään saa käyttää, ja jonkun mielestä jopa nahkakengät ovat suurta julmuutta.

Oma tietämykseni ei edes riitä kaikkien materiaalien taustoihin. Nyt tiedän kuitenkin taas yhden vaaran, ja se piilee untuvatakin sisällä. Siinä pehmoisessa untuvassa joka pitää minut lämpimänä ja tyytyväisenä. En tiedä olisinko edes halunnut tietää.

Jos haluat lukea koko hesarin uutisen, se löytyy täältä.

Mainokset