Avainsanat

,

lbd
Millaisista palasista koostuu minun tyylini? Korundi heitti haasteen teemalla ”Tyylin kulmakivet”. Huomasin, että listalleni ei tule yksittäisiä vaatekappaleita, vaan enemmänkin pään sisällä olevia ajatuksia.

Ja koska rakastan listojen laatimista, teen samalla oikein kunnon teesit jotka voitte sitten naulata huoneen seinälle :DD

”Reuna-alueet kunnossa”

asusteet
1. Ei haittaa vaikka vaatteet olisivat simppelit ja perusjuttuja, jos kengät, laukku ja korut ovat hyvin. Asusteilla voi pelastaa tai pilata minkä tahansa vaatteen.

tukkaa

2. Sama koskee hiuksia (ja meikkiä). Jos hiukset ovat täydellisen hienosti, on lähestulkoon ihan sama mitä niiden alta löytyy. Olen toivoton omien hiusteni kanssa – mutta silloin kun kampaus onnistuu, päivä sujuu paljon paremmin.

”Älä ole muodin orja”

ikkunalaudalla2
3. Vanhaa toistavat muoti-ilmiöt saavat pysyä puolestani historiassa. Muistan vielä ajan kun jätti-isot ruutupaidat olivat viimeksi todella muodikkaita, enkä halua enää palata niihin aikoihin. En sitä paitsi näyttänyt kovin naiselliselta viisinollaykkösissä ja yli-isossa ruutupaidassa 18-vuotiaana.

4. Uudet trendit voivat olla salakavalia, mutta yritän pitää varani niiden kanssa. Lateksilegginsit näyttävät hyvältä Poshin yllä, mutta minulle sopii paremmin sukkahousut ja minihame. Niin se vain on.

mustaa
5. Musta on uusi musta. Aina. Se on vaatekaappini perusjalka, jonka ympärille koetan löytää hyviä kokonaisuuksia muistakin väreistä.

”Jotain vanhaa, jotain uutta”

punaasta1
6. Ei ole mitään merkitystä, mistä vaate on hankittu, jos se näyttää minun päälläni hyvältä. Kirpputorilta tai vanhempien ullakolta on löytynyt todellisia helmiä.

7. Vanhan asun voi muodistaa asusteilla ja kengillä.

8. Yhdisteltävyys! Yritän olla järkevä ostaja: pyrin katselemaan kaupassa vain vaatteita, jotka sopivat vanhan garderoobini kanssa yhteen. Muutama hankalasti yhdisteltävä vaate on jäänyt melkein käyttämättä, kun niille ei löydy kumppaneita muista vaatteistani.

”Mieluummin yli kuin ali”

viherio
9. Olin kerran juttukeikalla tilaisuudessa, jossa kaikilla oli puvut ja kravatit ja kiillotetut kengät. Minulla oli ne viisinollaykköset, liian iso ruutupaita ja puukengät (lehmäntaljalla päällystetyt). Istuin eturivissä ja häpesin. Siis mieluummin varman päälle ja vähän yli kuin liian huonosti pukeutuen – varsinkin tuntemattomiin paikkoihin!

”Suomessa on aina kylmä”

talvi
10. Vaikka ulkona on pakkasta, ei silti tarvitse näyttää michelin-ukolta. Minä palelen aina, kesät talvet.  Jopa kesähäihin täytyy varata mukaan neuletakki, jakku ja kaulahuivi sillä yöllä tulee kylmä. Yritän löytää sellaisia vaatteita, jotka näyttäisivät nätiltä vaikka niissä olisi untuvaa, karvaa tai paljon kerroksia. Siinäpä haastetta. Tuohon kuvan untuvatakkiin löysin tänä talvena hyvän vyön, ja villahousutkin varmaan ostaisin minihameen alle jos jostain löytäisin.

Listaa laatiessani ajattelin muutamia julkkisnaisia, joiden tyyliä ihailen suuresti. Kirjoittelen niistä lisää vielä tällä viikolla!

Tämä haaste lähteköön eteenpäin seuraaville naisille: Jaana, Freelancer ja Bea. Ja muutkin, ottakaapa haaste vastaan!