Avainsanat

cocoo

Tykkään katsoa elokuvia, jotka jättävät tilaa myös omille ajatuksille.

Käperryn peiton alle, klikkaan rainan pyörimään ja uppoudun ihmistarinoihin, jotka vievät pinnallisten juhlien herraskartanosta kiusallisia muistoja nostattaviin lapsuusmaisemiin ja karusta oikeussalista vielä karumpaan nyrkkeilykehään.

lukijj

Ihmissuhteita ovat nämä elokuvat tulvillaan. Ei mitään romanttista romcom-hömppää, vaan täyttä, koskettavaa draamaa.

Kuten Lukija (The Reader), jossa mikään asia ei ole mustavalkoinen eikä mikään ole ainoa totuus. Elokuva jättää miettimään henkilöiden valintoja, motiiveja ja ratkaisuja pitkäksi aikaa – mainio elokuva sille, joka rakastaa kotisohva-analysointia! Mielenkiintoista on tietysti myös nähdä, millaisia roolihahmoja nimekkäät Kate Winslet ja Ralph Fiennes tällä kertaa ovat tehneet.

wres

Tai The Wrestler, jota aloin katsoa epäluulolla mutta lopulta olin iloinen, että näin tämän elokuvan.

Se oli hyvä muistutus, että aina elokuvan päähenkilön ei tarvitse olla ylhäinen, erityisen puhdassydäminen, kaunotar tai orpo joka nousee tuhkasta parempiin piireihin. Aivan yhtä riipiviä (tai vielä riipivämpiä) ihmiskohtaloita voi olla kenellä tahansa – vaikka sitten showpainijalla.

tutus

Ja Tutustumisten vuosi (The Year of Getting to Know Us), jonka valitsin puolivahingossa Makuunin hyllystä. Elokuva perheestä ja perhesuhteista, kasvatuksesta ja sen heijastumisesta aikuiseen elämään… Tämä leffa ei ehkä yllä top10-listalleni, mutta kelpo kuva kuitenkin.

Tässä leffassa Sharon Stone muuten tekee melko erikoisen roolin perheen äitinä.

cocooo

Pian ensi-iltaa tuleva Coco Avant Chanel oli sekin koskettava, omalla tavallaan. Coco Chanelin ura ei ehkä noussut elokuvassa kovin suureen osaan, mutta merkilliset, melko anarkistiset valinnat nuoruudessa sitäkin enemmän. Ja niiden vuoksi juuri elokuvasta pidinkin.

En ole tutustunut Coco Chanelin elämään, enkä tiedä mikä elokuvassa oli ”totta” ja mikä vain elokuvaa. Parempi niin, ei ainakaan historialliset faktat päässeet häiritsemään elokuvanautintoa.

Siispä: hyvää elokuvailtaa, ja antoisaa analysointia! :)

Mainokset