Avainsanat

, , , ,

1410

Vivienne Westwood Fall 09, ready-to-wear

Mikä yhdistää Chanelia, Gaultieria, Valentinoa ja Lagerfeldia? Sama kangasvalmistaja, Jakob Schlaepfer.

1410_3

Goudenov-kangas, johon strassit on käsin kiinnitetty,
noin 2000 €/m2

Kuten Schlaepferin taiteellinen johtaja Michele Rondelli asian totesi helsinkiläisille toimittajille tänä aamuna: Aina silloin tällöin jokin haute couture -luomus nousee erityisesti esille koska siinä käytetty kangas on niin ainutlaatuinen ja näyttävä. Tällaista sattuu meidänkin kankaillemme vuosittain.

1410_2

Georges Chakra Fall 09, Haute Couture

Itävallassa suunnitellaan ja valmistetaan niin uskomattomia kankaita, etten tiennyt niiden olemassaolosta mitään. Paitsi suuret muotitalot, myös sisustusarkkitehdit pitävät kankaista, joilla voi luoda näyttävän katseenvangitsijan hotellin vastaanottoon tai ravintolan seinälle.

1410_4

Edellisen puvun helmaa koristava kangas,
joka voitti myös designpalkinnon syyskuussa 2009.

En yleensä menetä sydäntäni tällä tavoin jossakin lehdistötilaisuudessa esiteltäviin tuotteisiin – mutta kun pitelen käsissäni kaikkia niitä materiaaleja: maailman kevyintä kangasta jossa on metallilaminointi, molemmin puolin erinäköistä brokadia, kuviopoltettua pitsiä, kangasta joka on peitetty höyhenillä, väriä vaihtavilla paljeteilla, strasseilla, vaahtomuovikuutioilla… Ei voinut kuin huokaista syvään. Moneen kertaan.

1410_5

Josep Font Fall 09, Haute Couture

Tämä kaikki tuli koettua keskiviikkoaamun alkajaisiksi Vallila Interiörin aamiaisella, jossa kankaita esitteli tuo kohtelias, komea ja kaikille naisille tasapuolisesti hymyilevä taiteellinen johtaja mr. Rondelli.

Ja miksikö? Jakob Schlaepferin kankaita käyttävät kaikki suuret muotitalot, mutta kodin decór-mallistoa saa myös Vallila Interiörin kautta Suomessa.

Mainokset