Avainsanat

, ,

Miksi ostan?

a) koska tarvitsen
b) tai haluan
c) tai vain siksi, että voin

Kun ostan uuden juhlamekon, uuden kännykän tai huulipunan, kysymys vilahtaa mielessä. Mitä kalliimpi tuote on, sitä enemmän mietin ostamiselle syytä. Monivalintakysymykseen ei aina ole vain yhtä vastausta :)

Välillä ostan jotain turhamaista vain siksi, että haluan. Joskus olen ostanut vain siksi, että voin ostaa. Tänä vuonna olen pyrkinyt siihen, että ostaisin vain tarpeeseen. Välillä väitän itselleni, että tarvitsen, vaikka vain haluan tai voin.

Shoppailu on usein ja paljon esillä blogissa, joka keskittyy pukeutumiseen. Ei ole vaikeaa löytää Salonkijuorujen arkistoista tekstejä, joissa kerron omista shoppailutottumuksistani, uusimmista hankinnoista, ”hyvistä löydöistä” tai siitä, mitä minä haluaisin seuraavaksi.

Olen koko vuoden pitänyt kirjaa vaateostoksistani. Kun vuosi 2009 on lopuillaan, julkaisen myös täällä blogissani epävirallisen raportin: mitä olenkaan ostanut, mihin käytin eniten rahaa? Kuinka ison loven vaatteet ja kengät tekivät vuosibudjettiini?

Tänään 27.11. vietetään Älä osta mitään -teemapäivää.
Ehkä näitä päiviä voisi viettää vuoden aikana useammankin?

(Kuvissa brittiläinen uutistenlukija Katie Derham 50.000 £ iltapuvussa, joka on tehty rahasta – kuvat/Credit Card Compare)