Avainsanat

,

Joulu voi tulla elokuvasta Lumiukko (The Snowman). Mutta vaihtoehtojakin on, moneen makuun.Oletko nähnyt jo nämä?

Napapiirin pikajuna

Koko perheelle, siis myös aikuisille, sopiva Napapiirin pikajuna (The Polar Express) on vauhdikas kuin Jali ja Suklaatehdas. Vuonna 2004 valmistunut animaatio on hyvin toteutettu ja visuaalinen elämys. Itse näin elokuvan eilen televisiosta, ja ihastuin välittömästi! Tämän tulen katsomaan toistekin.

Love Actually

Jouluun kuuluu myös iki-ihana Rakkautta vain (Love Actually, 2003). Jos elokuvassa on Hugh Grant, Colin Firth ja Bill Nighy – en tiedä voiko mennä pieleen? Romanttinen ja aina naurattava komedia kuuluu niihin elokuviin, joita voin katsoa vuosi toisensa jälkeen kyllästymättä.

Eräs joulutarina

Erilainen joulutarina (Un conte de Noël, 2008). Erilainen jouluelokuva sille, jolle joulutunnelma ei tule pelkän glögin ja piparkakkujen voimalla. Ranskalaisen perhejoulun kuvaus käsittelee enemmän vaiheita sisarussuhteita, ja suhteita muuten vain, kuin itse joulua joka kokoaa perheen pitkästä aikaa saman katon alle.

Tässä perheessä inhotaan suopeasti ja rakastetaan avarakatseisesti – siis jotain erilaista jouluelokuvien tarjontaan!

Paha Pukki

Elokuva jossa saa nauraa huonoille vitseille ja unohtaa hetkeksi hartaan joulumielen: Paha pukki (Bad Santa, 2003). Tässäkään elokuvassa joulu ja joulumieli eivät ole ne tärkeimmät tekijät; päähenkilö on juoppo ja huonosti käyttäytyvä pukki.

Paha pukki on kuitenkin viihdyttävä, ainakin kertakatsomalla (itse olen tainnut nauraa tälle jo parikin kertaa…)

Ja suomalaista kansanperinnettä vielä tässä: Joulupukki ja Noitarumpu vuodelta 1996. Mauri Kunnaksen kirja ja elokuva yhdistävät suomalaisia perinteitä, joulupukin sekä tietenkin Kunnaksen hulvattomat hahmot nippuun. Sopii koko perheen viihdykkeeksi.

Onko sinulla jokin takuuvarma jouluelokuva, jonka haluat nähdä aina uudestaan? Vinkkejä otetaan vastaan :)

Edit: Lukekaapa myös kommentit, sieltä löytyy monia hyviä jouluelokuvia lisää!!!

Kuvat: Napapiiri, Love Actually, Paha Pukki, Noitarumpu