Avainsanat

Elokuva on oiva lääke sunnuntaihin. Muutama hyvä löytö viime päiviltä ovat District 9 ja Kuu, Bottle Shock ja Pitkät kihlajaiset – ja Sumujen silta, iki-ihana klassikko…

1. Scifi tuo mieleeni Apinoiden planeetan, Star Trekin ja ne elokuvat joissa Vapaudenpatsas romahtaa slow motionina mereen – ja tuo viimeksimainittu ei juurikaan minua innosta. Mutta nyt löytyi melkoinen yllätys: District 9.

Tällä kertaa ulkoavaruudesta ei tehdä hyökkäystä Washingtoniin (sehän usein tarkoittaa koko maapalloa).  Jos ylipäätään, genrestä riippumatta, pidätte elokuvista, katsokaapa tämä. Kertokaa sitten mitä piditte :)

2. Kuu (Moon) oli myös elokuva, jota en olisi itse valinnut leffahyllystä, mutta tylsän toimintascifin sijasta tämä olikin jopa hitusen koskettavaa draamaa. Katsokaa siis tämäkin ilman scifi-ennakkoajatuksia!

3. Bottle Shock oli leppoisa, raikas ja kevyt – siis täydellinen sunnuntai-iltapäivän ratoksi. Aurinko, seesteiset kesäpäivät ja leppeä tuulenvire melkein tuntuvat tv-ruudun läpi… kesä, tulethan pian!

4. Ja vielä yksi kaunis elokuva: Pitkät kihlajaiset (Un long dimanche de fiançailles). Jos piditte Améliesta, pidätte varmaankin myös tästä. Sama ohjaaja, sama tuotantoryhmä, sama pääroolinäyttelijä.

Alkuperäisromaani oli muistaakseni hieman vakavampi, mutta elokuvassa oli ihan hyvin lisätty kepeyttä ja huumoria raskaan tarinan mausteeksi.

5. Sumujen silta (Waterloo Bridge) tuo vahvasti mieleen Tuulen viemän, mutta se ei oikeastaan edes haittaa. Viven Leigh on tässäkin viehko, vastanäyttelijä Robert Taylor valloittavan komea ja rakkaustarina täynnä draamaa. Niin kaunista… (Kuva poimittu netistä, täältä).

Viime viikonloppuna näin muuten 5 elokuvaa, pakko myöntää että se oli jo vähän liikaa kerralla.