Avainsanat

, ,

”Onpa kauniit!” Ensimmäinen ajatukseni kirpputorilla kun näin nämä kevätsaappaat. ”Mutta koko on varmaan väärä…” vaan eipä ollutkaan.  Arvatkaapa kuka osti itselleen uudet kengät? <3

Tämän mallisesta, jalkaan sopivasta saappaasta voisin periaatteessa maksaa vaikka 200 euroa. Tällä kertaa hinta oli kuitenkin minimaalinen… siis aika helmi löytö.

Uusissa kevätkengissäni kävin myös kaupungilla, ja sain heti kannustavaa palautetta raitiovaunupysäkillä. No, palautteen antaja oli noin 65-vuotias hieman laitapuolelle kallistuva kulkija, mutta kuitenkin…

Herra on minulle entuudestaan ulkonäöltä tuttu, pukeutuu alati muhevaan karvalakkiin ja toppatakkiin ja usein pyytää euroa tai kahta. Tällä kertaa mies oli kuitenkin varsin herrasmiesmäisellä tuulella, yritti kovasti keksiä niitä näitä puheltavaa säästä ja keväästä, ja jopa tarjosi savukkeen. Kieltäydyin, sitten kuitenkin.

Tällaiset random kohtaamiset Helsingissä herättävät minut usein miettimään, miten erilaisia ihmisiä tässäkin pikku kaupungissa elää rinnatusten, toisistaan mitään tietämättä. Missä tuokin mies mahtaa asua, onko hänellä perhettä. Mitä hän mahtaa tuumata kun hän itse yrittää kohteliaasti jututtaa kanssakulkijoita ratikkapysäkillä, mutta nämä lähinnä vain vilkuilevat epäluuloisesti ja kavahtavat vähän poispäin.

Oli aurinkoinen kevätpäivä, uudet kengät jalassa ja mies oli kuitenkin kohtelias; yritin olla kohtelias takaisin. Ehkä sillä oli merkitystä, johonkin.

Saappaat – second hand
Raitapaita – H&M Organic Cotton
Harmaa paita – Seppälä Reflex
Huivi – second hand
Hame – Nanso Lempivaate
Sukat – Amar

Korvakorut – Malesiasta

Mainokset