Avainsanat

,

Suloinen Tilda heitti hauskan blogihaasteen. So here we go, Tyyliaakkoset Ilonan tapaan :)

Asenne. Pukeutumisessa pitää olla asennetta, ja kun pukeudutaan niin tehdään se kunnolla. Tyyli vapaa, olipa se glamrock tai ladylike.

Betty Boop. Näin Betty Boopin televisiossa 5-vuotiaana, enkä unohtanut hahmoa sen koommin. Yksi Ilonan tyyli-ikoni oli syntynyt!

Chantal Thomass. Ei pelkästään ne vaatteet, vaan koko imago ja tyyli purevat minuun. Naisellista särmää ja asennetta.

Dingo. Näin unta Dingosta, olin silloin 5 tai 6. Se uni jäi myös ikuisesti mieleeni, ja siitä lähtien Dingolla on ollut paikka sydämessäni. Ja se tyyli… etenkin pitsit ja merirosvohenkiset röyhelökaulukset vuodelta 1986.

Ehostus. Ei niin rumaa päivää, ettei meikki sitä pelastaisi. Meikki vaan on yksinkertaisesti hieno keksintö.

Frasier. Frasier ja Niles ovat pateettisen elitistisiä ja nirppanokkaisia snobeja, mutta heillä elämäntyyli, etenkin koti ja sisustus huokuvat jotain sellaista huoletonta tyylikkyyttä, jota haluaisin myös ympärilleni. Se tunnelma, tai jokin.

Glamour. Vanhan ajan elokuvatähtien tyyliin.

Hiukset. Unelmoin täydellisestä kampauksesta. Sitä minulle ei varmaan suoda koskaan, mutta kadehdin niitä naisia joilla on tuuheat, pitkät hiukset ja joista on ainakin mahdollisuus tehdä kaikkea kaunista. Mikseivät he aina käytä sitä optiota hyväkseen?

Itsenäinen. Olen itsenäinen oman polkuni kulkija, aina ollut. Se heijastuu ehkä jonkin verran myös ulkoiseen tyyliini.

Jeans. Farmarit mieluummin kuin suorat housut, aina.

Korkokengät. Esko Kiesi oli ihan oikeassa sanoessaan, että naisella kannattaa olla vähintään seitsemän senttimetrin korot.

Lande. Olen maalaistyttö, enkä häpeile sitä. Päinvastoin, maaseutu kulkee aina mukanani ja se on vaikuttanut myös tyyliini. Kaupunki ja maaseutu yhdessä, ne tekevät minusta minut.

Marilyn Monroe. En ole koskaan fanittanut ketään tai mitään fanaattisesti, mutta Marilyn on kaunis. Ja jos joskus löydän jostain sellaiset läpinäkyvät platform-korkkarit kuin Marilynilla oli monissa valokuvissa, ostan heti enkä edes kysy mitä ne maksavat.

Nailonit. Blogissani julistan usein kauniiden sukkahousujen ilosanomaa. Iloitsen, kun löydän joskus upeat ja erikoiset sukkahousut.

Ompelukone. Se on toteuttanut monet vaatevisioni, välillä onnistuneesti ja toisinaan vähemmän onnekkaasti. En osaa kuvitella omaa kotia ilman ompelukonetta.

Pin up. Marilyn ja monet, monet muut pin up -kaunottaret.

Rock. Olen sydämeltäni rokkityttö, aina ja ikuisesti.

Second hand. Kirpparilöydöt ja ullakon aarteet. Usein ne kertovat kiinnostavan tarinan.

Täydellinen. En osaa sanoin kuvailla, millainen on täydellinen nahkalaukku tai täydellinen pari korkokenkiä. Jatkan etsimistä ja tiedän sitten, kun näen sen. Vielä jonakin päivänä se tulee vastaan, aivan varmasti.

Ulkomaat. Matkailu on ihanaa. Rakastan lähtemisiä, matkantekoa, lähdön tunnelmaa. Ja jokaiselta matkalta kotiin tuodut muistot: ne Pariisista ostetut kengät, Bangkokista tuotu käsilaukku, Venetsiasta ostamani naamio…

Vaihtelu. On hauskaa vaihtaa tyyliä usein. Joka päivä ei jaksa olla pelkästään farkkutyttö tai mekkotyyppi.

Äiti. Olen lähes samankokoinen kuin äitini kolmekymppisenä, ja käytän nykyisin monia äidin vanhoja vaatteita. Teininä se olisi ollut kauhistus, nyt olen niistä aika ylpeä.

Överi. Miksi olla vaatimaton, kun voi pukeutua vähän overisti?

Mainokset