Avainsanat

,

Koska eräs kenkäaihe on saanut huomattavasti mielenkiintoa blogissani, kerron vielä miten tarina päättyi. Opetuksena teille muille :)

Tilasin elokuussa 2009 brittiläisestä Topshopista brasilialaiset Melissa-nilkkurit. Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, nämä kengät näyttävät ihan normikengiltä, mutta ovat kauttaaltaan kumia. Ei saumoja, ei vettä, ei märkiä sukkia.

Vaan miten niiden kanssa kävi? Tilasin liian pienet. Yritin kaupitella niitä tuttavilleni, en saanut kaupaksi, jouduin palauttamaan Topshopiin. Tilasin vaihdossa uudet, numeroa isommat. (Kengän kokoni normaalisti 38-39, ja sopiva koko Melissoissa oli 40)

Uudet kengät saapuivat, mutta palautusrahat eivät. Kysyin asiaa: palauttamaani pakettia ei löydy Topshopista. Kyselin uudestaan, pyysivät kuittia palautuksesta postileimalla varustettuna.

Rahoja ei edelleen kuulunut luottokorttitilille. Tiedustelin asiaa, ja sain vastauksen: luottokorttisi on mennyt vanhaksi, emme voi palauttaa rahoja. Mutta lähetämme sinulle shekin, sen pitäisi olla perillä pian, shortly.

Ei kuulunut shekkiä, kyselin asiaa pari kertaa ja lopulta shekki saapui. Oli lokakuun alku. En mennyt heti pankkiin lunastamaan sitä (virhe, virhe!!!) koska typeränä tyttönä oletin, että sen lunastamisessa on yhtä pitkä varoaika kuin Suomessakin. Eipä ollut.

Shekki oli siis mennyt vanhaksi. Otin taas sähköpostitse yhteyttä Topshopiin, kerroin tilanteen asiakaspalveluun ja kysyin pankkineidin ehdotuksen mukaan uutta shekkiä samalle summalle. Se luvattiin lähettää shortly.

Uutta shekkiä ei kuulunut, vuosi vaihtui, kyselin asiaa, se luvattiin lähettää shortly.

Tätä sähköpostirumbaa jatkui – ja jatkui – ja jatkui. Asiakaspalvelusta minulle vastaili kuka milloinkin: Vanessa, Saima, Audrey, Medhavi, Katie, Mace…

Viimeisimmän emailin sain heiltä 19.4.2010: ottakaa yhteyttä tähän puhelinnumeroon niin asia järjestyy. En heti soittanut (virhe, virhe!) ja …no, sähköpostini mukaan olen siinä vaiheessa jättänyt asian sikseen.

Mikä onkaan tarinan opetus? Jos tilaat ulkomailta, älä palauta. Jos palautat, ole valmis säätämään asiaa moneen kertaan jälkikäteen. Jos saat shekin käsiisi, lunasta se heti lähimmässä pankissa, ihan sama missä.

Kalliiksi tulivat nuo kauniit kengät. Jotka ovat sen verran epämukavat, että yhden käyttöpäivän jälkeen on jalkojen toivuttava muutama päivä.

Uutta tietoa! 19.11.2010: Nyt pöydällä lojuu Bank of Irelandin shekki summalle 82 €. Lähetin vielä yhden meilin, päätin että se olkoon vihonviimeinen, Topshopiin jollekin asiakaspalvelupäällikölle ja sain heti seuraavana päivänä pahoittelut sähköpostiini. Muutaman päivän päästä postiluukusta putosi kirjekuori ja shekki.

Palautusrahat, vihdoin, jee! Ei se kaikki ollutkaan ihan toivotonta.

Mainokset