Avainsanat

,

Loppiainen. Mikä mainio päivä katua… jos ei joulun ylensyöntiä niin sitten vaikka viime vuoden shoppailuja.

Muistatteko, kun kirjoitin vuosi sitten ostostelujeni lopputuloksen vuodelta 2009? Kurkkaa raportti täältä. Nyt on aika tutkailla vuoden 2010 ostoksia.

Kengät 489 € (16 paria)
Mekot, hameet, housut 320 € (18 kpl)
Puserot, takit, yläosat 264 € (23 kpl)
Asusteet, laukut, korut 179 € (23 kpl)
Sukkatuotteet n0in 162 €
Muut 100 €
Myynti/Palautus noin 60 € –

Yhteensä 1454 €


Luulin, että rahasumma olisi isompi. Pelkäsin vähän laskea loppusummaa. Mutta kas – vain 75 € enemmän kuin edellisvuonna.

Ja oikeastaan muutamat työjuttuihin liittyvät hankinnat voi listalta myös vähentää, -50 €.

Toisaalta: en ole oppinut juuri mitään. En ainakaan vähentämään shoppailua.

Urheiluvaatteita ja -kenkiä ostin nyt määrällisesti enemmän kuin koskaan ennen, yhteensä 260 € arvosta. Myös ulkomaan itselle-tuliais-ostoksia tuli tehtyä vanhaan tapaan. Vaatteita, kenkiä ja koruja reissuilta 410 € arvosta.

Edellisvuoden tapaan palveluihin käytän vain vähän rahaa. Suutariin kului noin 80 euroa, kampaajalle 80 euroa ja kosmetologille 40 euroa.

Hutiostoksia erehdyin tekemään alkuvuodesta muutamia (alet, kirpparit), sen jälkeen ostelin oikeastaan ahkeraan käyttöön päässeitä juttuja.

Joku voisi sanoa, että oletpa ostellut paljon. Toinen voi miettiä, että tuolla kokonaissummalla saisi vain yhden hyvän käsilaukun. Niin tai näin, pyrin ostamaan hyvää hinta-laatusuhdetta: kirpparilta ostamani 2 euron saappaat ovat helmi löytö. Makedoniasta ostin ison kasan ihan hyvälaatuisia vaatteita ja kenkiä hyvinkin edullisesti. Ostan valtaosan vaatteistani alesta, mutta silloinkin lähinnä jonkinlaiseen tarpeeseen. Vain Hennesin ekologisesta puuvillasta valmistettu t-paita alkoi nyppyyntyä rumasti heti alkumetreillä, muut halvatkin vaatteet ovat vaikuttaneet ihan hyviltä.

Ostosten lukumäärä kuitenkin paljastaa ikävän ja kiusallisen faktan: tavaran määrä kodissa vain kasvaa hurjaa vauhtia. Jotain on pakko tehdä. Mikä voisi olla minulle sopiva keino vähentää vanhojen vaatteiden määrää? En ole vielä keksinyt.

Mainokset