Avainsanat

Lomallani oli myös yksi missio: halusin nähdä Gibraltarin. Olin kuullut, että siellä on todella kaunista ja valokuvauksellista – sinne siis.

Enkä pettynyt yhtään.


Iso-Britannialle kuuluva pikkuruinen niemi on Iberian eteläisimmässä kärjessä, juuri siinä kohdassa mistä on lyhyin matka Afrikkaan. Koska alue on siis osa Britanniaa, sinne päästäkseen täytyy Espanjan-lomalaisellakin olla passi mukana.

Olin toisaalta kuullut Gibraltarista myös niin paljon dumausta, että pidin odotukseni aika matalalla. ”Se on nopeasti nähty”, ”Viisi tuntia on kuule pitkä aika viettää siellä”…

No, minulle se viisi tuntia ei riittänyt mihinkään. Ei esimerkiksi ruokaan – mutta se ei olekaan matkustamiseni prioriteetti numero ykkönen.


Hienoin juttu on tietysti se iso kivenmurikka eli 426 m korkuinen Upper Rock, sen päällä hortoillessa voi viettää vaikka koko päivän sillä kävelymatkat ovat pitkiä ja kartat todella huonoja.

Toim. huom: korkeuksissa ei ole juurikaan ruoka- tai juomamahdollisuuksia saati wc-fasiliteetteja.

…ja sitten on tietysti shoppailut, kasvitieteellinen puutarha, terassiravintolat, vuoren sisään kaivetut tunnelit, museot, delfiini-sightseeingretket. Pieneen paikkaan tuntuisi mahtuvan aika monta kivaa juttua, joista minä ehdin nähdä vasta pienen murusen.


Ja miten sinne pääsi? Varasin Fuengirolassa matkatoimistosta bussimatkan edellisenä iltana hintaan 16 euroa. Bussi vei aamulla perille ja toi illaksi takaisin hotellille. Matka kesti pari tuntia suuntaansa.

Vuorelle pääsee näppärästi kaapelivaunulla, matka edestakaisin maksaa 9 euroa. Siinäpä ne tärkeimmät käytännön faktat. Helppoa kuin mikä.

Jos harkitsette, niin voin laittaa tästä puolestani suositukset eteenpäin :)

Mainokset