Avainsanat

, ,

23_3_2013

Kävin eilen sovittamassa sitä raitamekkoa. Vyötärölinja oli aika lähellä kainaloita – jäi sitten sinne kauppaan se mekko. (Kuka näitä nykyajan vaatteita oikein suunnittelee ja kenelle? Se menisi minulle äitiysvaatteeksi..!)

Mutta eipä hätää, onhan näitä mekkoja jo kaapissa valmiina. Kuten tämä söpö She Rocksin collegekankainen mekko.

23_3_2013_4

Outi Mäkiahon She Rocks -vaatemerkki tuli tutuksi noin vuosi sitten, kun kävin Ninan kanssa Sugarin pr-toimistolla katsomassa kevään uusia juttuja. Käynti osui herkkään hetkeen, sillä olin miettinyt että pitäisi satsata suomalaisiin vaatteisiin. Siispä sovitin mallikappaletta tästä mekosta, ja lupasin tehdä tilauksen vähän myöhemmin.

23_3_2013_3

Tilaus tuli tehtyä sitten lopulta, paljon myöhemmin, ja tilasin kustomoidun, 15 cm mallikappaletta pidemmän mekon. Mutta enhän minä sitten tykännytkään siitä pidemmästä helmasta, ja päätin aikaa säästääkseni lyhentää itse.  * Tässä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida * 

Lyhentämisoperaatio kesti monta kuukautta, oli kaikkea muuta siinä välissä. Jossain vaiheessa ehdin repäistä upouuden mekon takaosaan, lähelle helmaa, 3 cm leveän repeämän. Sitten piti taas, uudestaan, purkaa ja kääntää ja lyhentää, jotta sain repeämän piiloon sauman alle. Lopputulos taitaa olla aika samanmittainen kuin se alun perin sovittamani malli…

Mutta loppu hyvin, eli mekko on vihdoin valmis. :)

23_3_2013_2

Kuten Ninakin tuolla blogissaan viime keväänä kirjoitti, niin myös tämä täti tykkää vaatemerkin ajatusmaailmasta: se on puuvillaa, se on kestävää materiaalia, osin kierrätysmatskuista tehty eikä mene pois muodista heti seuraavan sesongin koittaessa. Väri on itselleni vähän vieras, mutta jostainhan se värikkyyskin on aloitettava! Jatkuva mustan ja harmaan vaihteleminen kun alkaa pakosti välillä kyllästyttää.

Mekko – She Rocks

Mainokset