Avainsanat

,

9_11_2013_2408

3 vuotta sitten kirjoitin blogiiniJos tästä kirjasta tehdään elokuva, haluan ehdottomasti nähdä sen. En usko, että leffa voisi olla kirjaa parempi, mutta silti.

Nyt se elokuva on tulossa. Ja todellakin aion mennä katsomaan. En ole käynyt leffassa aikoihin, viime jouluna viimeksi katsomassa Hobbitin (ja elokuussa Orionissa taiderainan Naqoyqatsi, mutta sitä ei oikein voi laskea kun se oli niin… taideikas)

Viime aikoina olen ajautunut sattuman kautta taas maleksimaan kirjaston hyllyjen välissä. Sieltä mukaan tarttuu usein jotain maailmansotiin ja ihmiskohtaloihin liittyvää, viimeksi kirja Syntymämerkki (Nancy Huston) ja elokuva Pariisin vainotut. Ja toki aina kun tilaisuus tulee, on pakko muistuttaa myös upeasta Pulitzer-palkinnon ansainneesta Maus-sarjakuvaromaanista. Kaikissa hyviä lähestymisiä samaan aiheeseen: Saksaan natseihin, juutalaisvainoihin ja eri sukupolvien erilaisiin näkökulmiin.

PS. Vaihdoin blogini ulkoasun pitkästä aikaa. Reilun viiden vuoden blogielämässä tämä on kai vasta kolmas erilainen tyyli – mutta jälleen pieni askel raikkaampaan ja valkoisempaan suuntaan. :)

Mainokset