Avainsanat

,

30_11_2013_2

Tämän syksyn teemana on ollut hitaampi elämänrytmi ja kuulosteleminen. Keksin sanan vasta tällä viikolla, mutta se sopii tähän syksyyn täydellisesti. Olen pakottanut itseni hidastamaan tahtia, ottamaan vapaailtoja kaikesta touhusta ja makaamaan sohvalla.

(Mikä on ollut aika mukavaa, pakko myöntää.)

Olen opetellut katsomaan välillä televisiota, ottamaan päivänokosia koulupäivän jälkeen.  Nukkumaan 8-9 tunnin yöunia. Olen lukenut taas paljon kirjoja ja katsonut elokuvia.

Laiskottelun lisäksi olen myös kuunnellut omaa kehoani, ja se lienee ollut viisas ratkaisu. Päätin päästä eroon jatkuvasta päänsärystä, ja tein sen eteen kaikenlaista. Kävin osteopaatilla, urheiluhierojalla, lääkärillä, opettelin niskan venyttelyä, nivelten mobilisaatioliikkeitä, luin Method Putkisto -kasvojumppakirjaa. Ja kuulostelin. Ja nyt – koputtakaamme puuta – päänsärky on ollut poissa jo kolme viikkoa. Se on pitkä aika, kun aiemmin päätä särki lievällä mutta turhauttavalla jomotuksella parikin päivää viikossa.

Tänä syksynä ovat myös pysyneet poissa epämääräiset ihottumat sekä silmien/silmäkulmien kutina. Temperamenttini menetän tietyissä asioissa ihan yhtä nopeasti kuin ennenkin, mutta ihan kuin olisin oppinut kuuntelemaan myös mielialojani herkemmällä korvalla. Jos jokin asia vaivaa, annan aivojeni pureskella asioita niin kauan kuin niiden on tarvis. Sen jälkeen mielikin on lopulta parempi. On siis ollut aikaa ajatella ja analysoida itsekseen – ja olen käyttänyt kaiken oman ajan itsekkäästi ihan vain itselleni.

Pikku hiljaa kehoni alkaa siis toivon mukaan olla balanssissa. Seuraavaksi haluan palauttaa viikko-ohjelmaan myös säännöllisen sali- ja tanssitreenin. Syksyllä olen antanut itselleni luvan pitää vapaata niistäkin, ja uskon tehneeni siinäkin asiassa itselleni ihan oikein.

Näihin tunnelmiin päättyköön marraskuu. Huomenna avaan ensimmäiset luukut molemmista joulukalentereistani (toinen saatu äidiltä, toinen siskolta) ja ripustan ensimmäiset joulukoristeet pikku joulupuuhuni (kaksi valkoiseksi maalattua oksaa jostain risupensaasta). :)